KS Bandy

Referat: Skutskärs IF Bandyklubb - KS Bandy

Förlust med 5-2 bota mot Skutskär.

KS startade resan till dagens bortmatch mot Skutskär mitt i natten kl.03:59 sedan väntade 55 mil i buss innan man nådde fram till Skutskärs IP. Det var dags för säsongens första utomhusmatch mot ett Skutskär som också stod på 0 poäng inför dagens match.
KS inledde piggast och hade mest boll men skapade inte så många farliga chanser. Skutskär kom då och då i omställningar och var inte ofarliga. Efter 25minuter lyfte Anna Egeberg en långboll som en Skutskärspelare tog ner men Wilda Ejderfalk var påpassligt framme och snappade upp bollen och kunde dribbla sig in centralt och snyggt skjuta in 0-1 till KS bandy. Halvleken fortsätter sedan med ett knappt spelövertag för KS men i den fyrtionde minuten fick Skutskär en hörna och på returen kan Linnea Gunnarson skjuta in 1-1 i röran framför målet. 1-1 i halvlek kändes väl ganska rättvist sett till chanserna även om KS haft något mer boll.
I andra halvlek så inleder Skutskär klart piggast och det verkar som den tidiga morgonen och bussresan kanske gör sig påmind hos KS spelarna. I början på halvleken blir Evelina Sköld skadad och leds ut men glädjande nog kunde vi se henne i spel igen senare i halvleken.
Efter cirka 10 minuter så är en Skutskärsspelare på väg igenom efter en långboll men Erika Johnsson drar ner henne och får sitta 10 minuter på botbänken. Skutskär lyfter mer och mer långbollar och skapar tryck mot KS som har svårt att få till något organiserat eget spel. Efter 68 minuter så utnyttjar Skutskär en felpass i KS försvaret och Edit ljung blir fri och kan göra 2-1. Bara ett par minuter senare lyfter Anna Egeberg en boll in i straffområdet som tar i hjälmen på en Skutskärspelare och det blir straff till KS, en straff som Wilda Ejderfalk sätter snyggt i nättaket och vi hade 2-2.
Skutskär fortsätter att lyfta långt och efter 83 minuter studsar bollen hit och dit i straffområdet innan Tanja Illarionova kan skuta in 3-2 till Skutskär. Kort därefter så kommer ett nytt lyft från Skutskär in i straffområdet där Malin Andersson kan styra in 4-2 på volley framför Hanna Liw. Där kändes det som att luften gick ur KS som efter en timeout dock försökte forcera in en reducering genom att lyta lite långbollar mot Skutskärs straffområde men i den 92:a minuten kan istället Edit Ljung fastställa slutresultatet till 5-2.
Matchen var jämnare än vad siffrorna visar men Skutskär var det bättre laget i andra halvleken och KS får sikta på revansch på hemmaplan. Efter matchen åker spelarbussen vidare till Sandviken där det imorgon är dags för ny match mot Sandvikens AIK. Nu hoppas vi tjejerna laddar om och bjuder SAIK på en bra match imorgon